Wykonanie tortu jest bardzo proste, a tort ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. Do jego przygotowania wykorzystałam gotowy blat bezowy, oczywiście można go upiec samemu.
1 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
1 blat bezowy o średnicy około 25cm
Ananas w puszce
Płatki migdałowe
Krem z kajmakiem
15dag gotowej masy kajmakowej
250ml śmietanki kremówki
25dag serka mascarpone
1 fix do śmietany
Tort bezowy z masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mascarpone ubić i wymieszać z masą kajmakową. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać do masy z mascarpone i kajmaku, wymieszać. Chwilę ubijać i całość usztywnić fixem, krem schłodzić w lodówce.
Na blacie bezowym rozsmarować krem kajmakowy, rozłożyć pokrojony na cząstki ananas i płatki migdałowe. Gotowy tort włożyć do lodówki, aby dobrze się schłodził.
Komentarze