Tort bezowy z masą kajmakową

4 (4 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wykonanie tortu jest bardzo proste, a tort ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. Do jego przygotowania wykorzystałam gotowy blat bezowy, oczywiście można go upiec samemu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 blat bezowy o średnicy około 25cm
    Ananas w puszce
    Płatki migdałowe

    Krem z kajmakiem
    15dag gotowej masy kajmakowej
    250ml śmietanki kremówki
    25dag serka mascarpone
    1 fix do śmietany
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Zobacz również:

Torty Tort bezowy

Tort bezowy z masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mascarpone ubić i wymieszać z masą kajmakową. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać do masy z mascarpone i kajmaku, wymieszać. Chwilę ubijać i całość usztywnić fixem, krem schłodzić w lodówce.
    Na blacie bezowym rozsmarować krem kajmakowy, rozłożyć pokrojony na cząstki ananas i płatki migdałowe. Gotowy tort włożyć do lodówki, aby dobrze się schłodził.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować