Sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą

5 (3 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczna i kolorowa. Może być urozmaiceniem sałatki jarzynowej. Sałatka ta to niewielka ilość prostych składników, które razem dają pyszny smak.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka groszku
    5 jajek ugotowanych na twardo
    3-4 ogórki kiszone
    3 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    Sól, pieprz
    Majonez
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, seler, pietruszkę obrać, ugotować tak, aby były miękkie, ale zachowały jędrność i odcedzić. Gdy wystygną pokroić w kostkę.
    Pokrojone ogórki odcedzić na sicie.
    Kukurydzę, fasolę i groszek odsączyć z zalewy.
    Jajka pokroić w kostkę.
    Warzywa i jajka przełożyć do miski, całość wymieszać z majonezem, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Groszek Kukurydza Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować