Zupa z mango batatów i owoców morza

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca, aromatyczna zupa z owocami morza. Uwielbiam tajskie smaki. Kryją w sobie bogactwo aromatów. Zupę robi się bardzo szybko.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mango dojrzałe

    2 bataty

    1 cebula

    1 por biała część

    125 ml wina białego

    1 marchewka

    kawałek imbiru

    sól, pieprz

    papryczka chili

    200 g owoców morza

    100 g makaronu Ramen

    1 ząbek czosnku

    2 łyżki sosu sojowego

    olej kokosowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa rybna

Zupa z mango batatów i owoców morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, por, czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju, wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojoną marchewkę, batata, starty imbir. Wlewam około litra wody albo więcej. Gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję mango pokrojone. Kawałek owocu zostawiam do dekoracji. Gotuję jeszcze pięć minut. Wlewam sos sojowy. Zupę miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem, chili. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Owoce morza odmrażam. Przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem. Zupę podaję z makaronem, owocami morza, kawałkiem mango, natką pietruszki i chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować