Zupa z czerwonej papryki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa z czerwonej papryki jest przepyszna. Ma cudowny kolor i idealnie nadaje się na spotkania rodzinne. Podaję ją z ryżem lub grzankami czosnkowymi.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
    2 cebula
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    1 l wywaru warzywnego
    100 ml śmietany
    sól, pieprz
    pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bezy Przystawki

Zupa z czerwonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, wybrać gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
    2. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju na szklisto. Wsypać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę poddusić. Następnie zalać wywarem warzywnym i gotować 30 minut. Zdjąć z ognia, chwilę ostudzić i zupę zblendować.
    3. Wlać śmietanę, sól, pieprz i krótko zagotować. Przed podaniem posypać świeżą pietruszką.

Porady

Smak zupy można wbogacić dodając łyżkę octu balsamicznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować