Zupa porowa z chipsami z boczku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa krem z chrupiącym dodatkiem.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pory część biała
    1 litr bulionu ( ja do wody dodałam 2 łyżki masła i vegety)
    5 średnich ziemniaków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    120 g boczku wędzonego
    1 łyżka masła
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z chipsami z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę (jeśli wodę to dodać vegetę i 2 łyżki masła) lub bulion zagotować. Pora umyć i pokroić w plastry. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plastry. Na patelnie włożyć łyżkę masła i smażyć pietruszkę, pora, marchewkę i ziemniaki. Smażyć tak około 4 minut, cały czas mieszając, następnie wrzucić do garnka. Gotować około 25-30 minut do miękkości warzyw. Zblendować. Boczek pokroić na patelni i smażyć do momentu aż będzie chrupiący. Podawać z zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować