Zupa serowa z chipsami z boczku

4.49 (191 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mocno serowa i delikatnie śmietankowa zupa pachnąca majerankiem z dodatkiem chrupiących, pachnących chipsów z wędzonego boczku. Ekspresowa w przygotowaniu, ze składników, które masz w domu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l bulionu drobiowo-warzywnego
    300 g serka topionego śmietankowego
    200 ml kwaśnej śmietany 18%
    150 g wędzonego boczku
    majeranek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa Chipsy

Zupa serowa z chipsami z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotować. Serki pokroić na małe kawałeczki i wrzucać porcjami do gotującego się bulionu. Cały czas mieszać aż całkowicie się rozpuszczą.
    Boczek pokroić w bardzo cienkie plasterki i na suchej patelni smażyć z obu stron aż stanie się chrupiący. Kiedy już cały ser się rozpuści zahartować śmietanę gorącą zupą, a następnie wlać ją do garnka. Ponownie zagotować, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zupę podawać gorącą z chipsami z boczku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować