Zupa porowa z serkiem topionym

4.49 (167 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Propozycja na zupę porową z marchewką i serkiem topionym.
Idealna na jesienny obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pory
    3 marchewki
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka masła
    1,5 l wywaru warzywnego
    100 g serka topionego śmietankowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i osuszyć.
    Białą część pora poszatkować, marchewki obrać i pokroić w plastry.
    W garnku rozgrzać oliwę i dusić por ok 10 minut, pod koniec dodać marchewkę i masło i podsmażać jeszcze 5 minut. Po tym czasie wlać wywar warzywny i gotować tak długo, aż marchewka będzie miękka.
    Do kubeczka wlać 2 chochle zupy, dodać ser topiony i wymieszać, aż się rozpuści.
    Dodać do zupy i wymieszać ponownie.
    Doprawić solą i pieprzem wg uznania.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Por Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować