PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Zupa porowa z serkiem topionymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/65/ece1e8768181dbf42977f03589d4e0cb2427fc9e.jpeg12961936http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-porowa-z-serkiem-topionym
3 pory
3 marchewki
3 łyżki oliwy
1 łyżka masła
1,5 l wywaru warzywnego
100 g serka topionego śmietankowego
sól
pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa porowa z serkiem topionym
1.
Warzywa umyć i osuszyć.
Białą część pora poszatkować, marchewki obrać i pokroić w plastry.
W garnku rozgrzać oliwę i dusić por ok 10 minut, pod koniec dodać marchewkę i masło i podsmażać jeszcze 5 minut. Po tym czasie wlać wywar warzywny i gotować tak długo, aż marchewka będzie miękka.
Do kubeczka wlać 2 chochle zupy, dodać ser topiony i wymieszać, aż się rozpuści.
Dodać do zupy i wymieszać ponownie.
Doprawić solą i pieprzem wg uznania.
Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze