Zupa pomidorowa z parmezanem

4.99 (190 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszna zupa pomidorowa z ryżem jest o tyle smaczniejsza,że dodaję do niej odrobinę lubczyku,tarty parmezan i dużą ilość słodkiej marchewki.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - marchew: 6 łyżek
    - włoszczyzna słupki (mrożona włoszczyzna): 1 szklanka
    - pietruszka (natka siekana): 2 łyżki
    - lubczyk (świeże liście,siekane): 1 łyżeczka
    - przecier pomidorowy: 4 łyżki
    - śmietana (do zup i sosów): 2 łyżki
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - sól: 2 szczypty
    - Liscie laurowe: 2 sztuki
    - ziele angielskie (ziarna): 3 sztuki

    - ryż (2 saszetki białego ryżu): 200 gramów
    - parmezan (tarty): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.99 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie ( 20 minut).
  • 2. Do dużego garnka wlać litr wody,wrzucić mrożoną włoszczyznę,obraną marchew,natkę pietruszki,liście lubczyku,sól,liście laurowe oraz ziele angielskie,zagotować.Od momentu zagotowania zmiejszyć ogień,gotować 50 minut.
  • 3. Do małego słoiczka wlać śmietanę,2 łyżki wywaru,wsypać mąkę, słoik zamknąć,zawartość dokładnie wymieszać,przelać do zupy.Gotować jeszcze 10 minut.Zupę przelać do misek,wymieszać z ryżem,posypać tartym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować