Wielkanocne jajka z białą rzodkwią i czarnuszką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Łagodne w smaku, pyszne jajka na wielkanocny stół. Kiedy wokół mnóstwo wyrazistych smaków, chrzan, żur czy biała kiełbasa, potrzebujemy też łagodniejszego smaku. Te jajka są pyszne!

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj
    biała rzodkiew
    łyżeczka czarnuszki
    cebula biała
    cebula czerwona
    łyżeczka soli
    3 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Wielkanocne jajka z białą rzodkwią i czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół.
  • 2. Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, posolić, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  • 4. Na jajkach ułożyć porcję podsmażonej cebuli, na niej tartą rzodkiew, a na wierzchu znowu odrobinę smażonej cebuli. Posypać czarnuszką. Gotowe!

Porady

Tartą rzodkiew można wymieszać z mascarpone. To pyszna wersja i świetne połączenie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarnuszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować