Zasmażana młoda kapusta bez śmietany

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dzisiaj przedstawiam propozycję przystawki obiadowej. Jest to zasmażana młoda kapusta bez śmietany. To propozycja dla każdego kto lubi młodą kapustę, ale także dla osób uczulonych na krowie mleko. Zdrowo, szybko i smacznie!

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    pół kostki masła
    łyżka mąki pszennej
    pół szklanki wody
    pęczek koperku
    2 łyżki soku z cytryny
    łyżeczka soli
    pół łyżeczki pieprzu
    łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zasmażana młoda kapusta bez śmietany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, przekroić na mniejsze kawałki, wyciąć twarde części i pokroić na cienkie paski. Poszatkowaną kapustę włożyć do większego garnka, wlać wodę, wsypać przyprawy i wszystko wymieszać. Kapustę gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż będzie prawie miękka. Koperek umyć i drobno posiekać. Do kapusty wcisnąć sok z cytryny, dodać koperek i wymieszać. Gotować bez przykrywki jeszcze chwilę na małej mocy palnika. W międzyczasie na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i dobrze wymieszać z masłem, aby nie było grudek. Mieszać tak długo, aż zasmażka się spieni. Zasmażkę dodać do kapusty, wszystko dobrze wymieszać, gotować jeszcze około 2 minut i gotowe!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować