Młoda kapusta zasmażana

4.5 (151 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Uwielbiam młodą kapustę w takiej wersji

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka młodej kapusty,
    1 młoda marchewka
    1-2 szklanki wody,
    1 cebula,
    2 łyżki oleju,
    2 łyżki masła,
    2 łyżki mąki,
    pęczek koperku,
    sól, świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młoda kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę pozbawić wierzchnich liści, opłukać pod bieżącą wodą i drobno poszatkować. Kapustę wraz z cebulą i marchewką włożyć do garnka wlać wodę, posolić i gotować około 20 minut. Na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i mieszać, żeby uzyskać mieszankę bez grudek. Do kapusty dodać zasmażkę, doprawić solą, pieprzem. Dusić jeszcze 5 minut cały czas mieszać aż kapusta zgęstnieje. Na samym końcu dodać posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować