Zapiekanka ziemniaczana z kukurydzą i salami

3 (3 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapiekanka ziemniaczana z kukurydzą i salami

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500-600 g ziemniaków
    puszka kukurydzy

    100 g salami w plastrach
    200 g serka sałatkowego lub fety
    pół szkl mleka
    2 jajka
    100 g twarogu
    2 łyżki śmietany
    sól
    pieprz
    oregano
    1 mała papryczka chili
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ziemniaczana z kukurydzą i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy ze skórki a następnie kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na wierzchu posypujemy kukurydzą i pokrojomym w kostkę salami oraz drobniutko posiekaną papryczką.
    Sery mleko i jajka blendujemy na jednolitą masę z przyprawami. Zalewamy ziemniaki masą serową.. Układamy kilka plasterków salami na wierzchu i zapiekamy w temp 200 st ok 30 min .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować