Wigilijny farsz do pierogów

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Polecam sprawdzony i pyszny farsz do pierogów

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g kapusty kiszonej
    80 g suszonych borowików
    2 cebule
    2 łyżki masła klarowanego
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta z grzybami

Wigilijny farsz do pierogów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borowiki opłukaj zalej wodą i zostaw na całą noc. Następnego dnia ugotuj.
    Kapustę kiszoną ugotuj.
    Cebulę obierz pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Następnie wszystkie składniki zmiel w maszynce. Dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Porady

Przygotowany farsz możesz wykorzystać do zrobienia pierogów, idealnie nadaje się również do nadzienia wigilijnych krokietów czy pieczonych pierogów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować