FARSZ Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI DO NP. PIEROGÓW

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

suszone grzyby leśne mają cudowny aromat

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:1 kg kapusty mocno kwaśnej( mam swoją),
    300 g grzybów leśnych,
    3 -4 łyżki oleju,
    1 cebula,
    1 łyżka cukru(do smaku),
    1 łyżka przyprawy doprawka,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Uszka Dodatki

Farsz z kapustą i grzybami do np. pierogów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Do garnka włożyć kapustę zalać wodą trochę ponad kapustę,gotować,w między czasie w gotowanej wodzie namoczyć grzyby poczekać aż napęcznieją,odcedzić na durszlaku,pokroić wystudzone dowolnie.Przygotowane grzyby wrzucić do gotującej się kapusty,gotować tak długo aż będzie miękka kapustą i grzyby.Doprawić do smaku.Jak już wyparuje z kapusty cała woda,na patelnię wlać olej,wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i usmażyć ją na brązowo,dodać do kapusty,podsmażyć chwilę,pozostawić do wystygnięcia.

Porady

ten farsz jest dobry do pierogów jak i uszek na święta

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować