FARSZ DO WIGILIJNYCH PIEROGÓW

4.93 (175 ocen)

Na Wigilię zawsze u mnie w domu goszczą pierogi z kapusta kiszoną i grzybami . Ten farsz jest w naszym domu od lat

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    500 g kapusty kiszonej
    2 cebule
    250 g suszonych grzybów
    Sól
    Pieprz
    Odrobina oliwy
Wystaw ocenę:

4.93 (175 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Przystawki

Farsz do wigilijnych pierogów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE
    Kapustę płukamy i gotujemy do miękkości , odcedzamy i studzimy. Suszone grzyby wcześniej namoczone gotujemy około 30 minut także odcedzamy siekamy dość drobno razem z cebulka . Na niewielkiej ilości oliwy smażymy na złoto cebulkę i grzyby następnie dorzucam ugotowaną kapustę i wszystkie składniki przesmażam dokładnie mieszając doprawiam do smaku solą i pieprzem . Gotowy farsz na pierogi wigilijne

Porady

Farsz musi być zimny do pierogów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować