FARSZ DO PIEROGÓW USZEK KROKIETÓW PASZTECIKÓW

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Taki farsz możemy zrobić z podwójnej porcji i wykorzystać do potraw wigilijnych takich jak pierogi, uszka, krokiety, paszteciki itp. Farsz można również przygotować wcześniej i zamrozić.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g suszonych grzybów,
    1 litrowy kapusty kiszonej,
    4-5 ziaren ziela angielskiego,
    3-4 liście laurowe suszone,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka do smaku,
    2 łyżeczki suszonego lubczyku,
    kurkuma do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Uszka

Farsz do pierogów uszek krokietów pasztecików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy do namoczenia (najlepiej na noc). Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, gotujemy aż będą miękkie około 20 minut. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości, również około 30 minut. Odcedzamy. Łączymy ze sobą grzyby oraz kapustę. Rozdrabiamy blenderem lub rozdrabniaczem i przyprawiamy do smaku.

    Farsz gotowy. tak przygotowany farsz możemy również zamrozić i wykorzystać w dowolnym czasie.

Porady

Taki farsz możemy wykorzystać do pierogów, uszek, krokietów, pieczonych krokietów, kulebiaków, pasztecików, łazanek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować