FARSZ MIĘSNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW

4.49 (195 ocen)

farsz jest pyszny i można go zamrozić na czarną godzinę

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    0,5 kg karkówki
    0,5 kg boczku surowego
    5 cebul
    4 ząbki czosnku
    0,5 łyżeczki majeranku
    2 łyżki przyprawy warzywnej uniwersalnej
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Farsz mięsny do pierogów, krokietów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Mięso i boczek dokładnie myjemy i kroimy w kawałki gotujemy do miękkości .W między czasie obieramy cebulę i czosnek cebulę kroimy na cztery i smażymy na oliwie na bardzo złoty kolor. Mięso po ugotowaniu odcedzamy studzimy i mielimy przez maszynkę tak samo cebulę czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do farszu . Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy . Taki farsz wykorzystuje do pierogów , krokietów i innych potraw . Gotowe smacznego

Porady

Do farszu można dodać ulubione zioła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz mięsny Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować