Tradycyjny farsz do uszek

4.5 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Polecam sprawdzony przepis na farsz do uszek.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 g grzybów suszonych
    2 cebule
    Olej i masło do smażenia
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kapusta z grzybami

Tradycyjny farsz do uszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc. Następnego dnia ugotuj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę na złoty kolor,dopraw solą i pieprzem. Grzyby i cebulę zmiel w maszynce.
    Na patelni rozgrzej masło 80 g i dodaj zmielone grzyby i cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem chwilę podsmaż.

Porady

Gotowy farsz możemy użyć zaraz po przygotowaniu lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować