Babeczki kakaowe z dżemem z czarnej porzeczki

4 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne , łatwe i szybkie w przygotowaniu bez użycia miksera babeczki kakaowe z dżemem z czarnej porzeczki pięknie wyglądają i prezentują się na stole. Idealne na różne okazje.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    2 szklanki mąki

    Dodatkowo
    Słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 300 ml
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki kakaowe z dżemem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubij z cukrem za pomocą rózgi, dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Do papilotek nakładaj po łyżce ciasta, na ciasto łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki i przykryj drugą łyżką ciasta.
    Blaszkę z babeczkami wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 25 minut.
    Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.

Porady

Możesz użyć dżem o dowolnym smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować