Tarta grahamkowa z bryndzą i cukinią

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tarta grahamkowa z bryndzą i cukinią

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej
    0,5 szkl mąki graham
    2 żółtka
    125 g masła
    sól
    1 łyżeczka cukru

    nadzienie
    250 g bryndzy
    2 białka
    1 jajko
    pół szkl mleka
    sól
    pieprz
    szczypta oregano


    1 cukinia
    kilka suszonych pomidorów z oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tartaletki Tarta na słono

Tarta grahamkowa z bryndzą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto i wyklejamy formę do tarty, nakłuwamy widelcem i podpiekamy.
    Cukinię kroimy cieniutko przy pomocy obieraczki wzdłuż.
    Produkty na nadzienie wkładamy do kubka blendera i miksujemy na jednolitą masę.
    Na podpieczonym spodzie układamy pokrojoną cukinię i zalewamy masą serowo, jajeczną.
    Układamy na wierzchu rozdrobnione pomidory i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok 30-35 min w temp 180 st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować