Szybkie orkiszowe pączki na kwaśnej śmietanie

4.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, mięciutkie pączki. Pączki przygotowałam na kwaśnej śmietanie z dodatkiem stewii i mąki orkiszowej. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kwaśnej śmietany
    2 jajka
    2 łyżki stewii do ciasta
    kilka kropel aromatu cytrynowego do ciasta
    2 łyżki soku cytrynowego
    około 300 g mąki orkiszowej jasnej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    stewia
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pączki

Szybkie orkiszowe pączki na kwaśnej śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy kwaśną śmietanę, jajka, stewię, aromat, sok z cytryny i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia się składników.

    W garnku rozgrzewamy olej i łyżką nabieramy porcje ciasta, smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy.

    Przed podaniem posypujemy stewią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować