Zapraszam na pyszne, mięciutkie pączki. Pączki przygotowałam na kwaśnej śmietanie z dodatkiem stewii i mąki orkiszowej. Polecam.
40 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
200 g kwaśnej śmietany
2 jajka
2 łyżki stewii do ciasta
kilka kropel aromatu cytrynowego do ciasta
2 łyżki soku cytrynowego
około 300 g mąki orkiszowej jasnej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia
stewia
Szybkie orkiszowe pączki na kwaśnej śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wkładamy kwaśną śmietanę, jajka, stewię, aromat, sok z cytryny i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia się składników.
W garnku rozgrzewamy olej i łyżką nabieramy porcje ciasta, smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy.
Komentarze