Jabłkowe pączki na jogurcie

4.5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Zapraszam na pyszne, mięciutkie i aromatyczne pączki. Pączki przygotowałam z dodatkiem jogurtu greckiego i mąki pszennej. Polecam do kawy.

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 średnie jabłko ( 150 g )
    150 g jogurtu greckiego
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    300 g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    duża szczypta mielonego cynamonu
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pączki

Jabłkowe pączki na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko myjemy i obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o drobnych oczkach do miski. Do startego jabłka dodajemy jogurt, cukier, cukier waniliowy, sok z cytryny, aromat do ciasta i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, cynamon i ponownie mieszamy do połączenia się składników.

    W garnku lub patelni rozgrzewamy olej i wkładamy porcje ciasta, smażymy na rumiany kolor z obu stron. Przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować