Kolorowe kopytka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne kopytka Dodałam do nich trochę kolorowych warzyw i wzbogaciłam ich smak. Dzięki temu wyszły kolorowe. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag ugotowanych ziemniaków
    1/2 małej białej cebuli
    1/2 małej czerwonej cebuli
    1/3 czerwonej papryki
    1 łyżka oleju
    1 jajko
    1 łyżka z czubkiem serka twarogowego
    około 12 łyżek mąki
    mąka do podsypania
    1/2 łyżeczki pokrojonej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki pokrojonego szczypiorku
    1/4 łyżeczki soli
    Ponadto :
    woda do gotowania
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kopytka

Kolorowe kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną i białą cebulę kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa smażymy na rozgrzanym oleju przez
    2 -3 minuty. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski i dodajemy przesmażone warzywa, jajko, serek, mieszamy. Do garnka wlewamy wodę i olej, wsypujemy sól i zagotowujemy na małym ogniu. Natkę pietruszki kroimy na drobno i dodajemy do masy ziemniaczanej, wsypujemy mąkę ( po kilka łyżek ), sól i wyrabiamy ciasto.
    Gdy masa jest gładka dzielimy na kilka części i formujemy wałeczki. Kroimy kopytka i wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy od wypłynięcia 5 minut. Wkładamy do zimnej wody i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
    Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Kolorowe kopytka

To może cię zainteresować