Szarpańce drobiowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne chrupiące placuszki drobiowe z kurczaka z dodatkiem kawałków fileta, sera żółtego, pieczarek, kolorowych papryk z przyprawą gyros. Idealne danie obiadowe są przepyszne każdy będzie prosił o dokładkę. Wybornie smakują na ciepło i na zimno.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duży filet z kurczaka
    1/2 zielonej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    300 g sera żółtego
    3 łyżki majonezu
    6 pieczarek
    3 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    opakowanie przyprawy gyros
    oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Szarpańce drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szarpańce 1. Fileta oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski dodać umyte i starte na tarce pieczarki, ser żółty. Papryki usunąć z gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę. Dodać resztę składników i wymieszać wszystko razem będzie rzadkie ale takie ma być.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę porcjami kłaść ciasto. Placuszki smażyć na rumiano z obu stron.
  • szarpańce 3. Podawać z ziemniaczkami i surówką, nawet same smakują wybornie na ciepło i zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować