Drobiowe placuszki z cebulą

4.97 (180 ocen)

  • 30 min

Ciekawa odmiana dla tradycyjnej piersi kurczaka.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g piersi kurczaka
    3 małe cebule
    olej do smażenia

    CIASTO:
    2 jajka
    50 g mąki
    czubata łyżka majonezu
    3 łyżki wody
    sól, pieprz ziołowy
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.97 (180 ocen)

Drobiowe placuszki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i drobno siekamy. Pierś kurczaka także kroimy najdrobniej jak tylko nam się uda.
  • 2. Z podanych składników przygotowujemy ciasto o jednolitej konsystencji. Gdy będzie dobrze wymieszane, wkłądamy do niego cebulę i mięso. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Mieszamy.
  • 3. Łyżką nabieramy porcję ciasta i nakładamy na rozgrzany olej (jedna łyżka=jeden placuszek). Smażymy placuszki na rumiano na wolnym ogniu z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować