Szarpańce drobiowe z papryką i cebulką

4.5 (166 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Pyszne i delikatne siekane kotleciki drobiowe z dodatkiem papryki i cebuli. Idealne na obiad, zasmakują nawet największemu niejadkowi.

  • 30 min

Składniki:

  • -70 dag filetów z kurczaka
    -1 mała czerwona papryka (lub 1/2 dużej)
    -1 cebula
    -1 jajko
    -2 łyżki mąki+kilka do obtoczenia
    -1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    -pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Szarpańce drobiowe z papryką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Filety dokładnie myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i siekamy w drobną kostkę.
  • 2 2. Dorzucamy drobno posiekaną cebulkę i paprykę, jajko, dwie łyżki mąki i przyprawy.
  • 3 3. Dokładnie mieszamy i zagniatamy ręcznie kotleciki. Obtaczamy je w mące.
  • 4 4. Układamy na rozgrzanym oleju i lekko spłaszczamy. Smażymy po około 4 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować