SZARPAŃCE DROBIOWE Z PAPRYKĄ

4.84 (160 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne drobiowe placuszki z papryką. Polubią nie tylko najmłodsi

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag piersi z kurczaka
    1 czerwona papryka
    10 dag żółtego sera w kawałku
    sól,pieprz
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.84 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Placki Ser

Szarpańce drobiowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka drobno kroimy w kostkę, paprykę również kroimy w niewielką kostkę. Ser żółty tarkujemy. Do pokrojonej piersi z kurczaka dodajemy pokrojona paprykę, ser, wbijamy jajko, dosypujemy mąkę, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Na mocno rozgrzany olej kładziemy łyżką porcję masy mięsno -paprykowej. Smażymy na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować