Schab nadziewany białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny i soczysty schab z dodatkiem białej kiełbaski idealne danie na ciepło jak i na zimno, zimna płyta. Polecam na Świąteczny rodzinny obiad :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg schabu bez kości
    2 białe kiełbasy
    op. przyprawy do mięsa wieprzowego
    2 łyżki oleju
    słodka papryka
    pieprz
    sól

    Dodatkowo:
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Schab nadziewany białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać. Cienkim nożem wbić w środek i kilka razy obracać żeby zrobić tunel na kiełbaski.
  • 2. Kiełbaski włożyć w schab.
  • 3. Przyprawę do mięsa wymieszać z pieprzem, papryką, solą oraz olejem. Natrzeć mięso z każdej strony.
  • 4. Schab umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia wstawić do piekarnika i piec ok. 2 godzin w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia rozciąć worek żeby skórka się przypiekła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować