REKLAMA

Schab nadziewany suszonymi grzybami

wyświetlono: 7504 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Polecam gorąco!

opublikowany: 30.12.2014
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1 szklanka suszonych grzybów – mierzone przed namoczeniem
    1 cebula
    Tymianek
    Rozmaryn
    Szczypta słodkiej papryki
    2 łyżki oleju
    Sól, pieprz
Ocena:

(średnia 4.49 z 145 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć na całą noc. Na drugi dzień ugotować do miękkości. Pokroić w kawałki. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Olej wymieszać z ziołami, papryką, solą i pieprzem. Marynatą natrzeć mięso. Włożyć na noc do lodówki. Na drugi dzień cebulę obrać, pokroić kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Połączyć z pokrojonymi grzybami, doprawić solą i pieprzem. W mięsie zrobić głębokie nacięcie przez jego środek, zostawiając ok. 1,5 cm nieprzekrojonego mięsa z brzegu. Włożyć w miejsce nacięcia farsz grzybowy, mocno go dociskając. Schab obwiązać grubą nicią aby nadzienie nie wyszło. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 60 – 70 minut.
    Kroić w plastry gdy mięso całkowicie wystygnie.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: wiesiołek 20180825_211701 (3)

Schab nadziewany przekładany

Tak zrobiony schab zadowoli każdego, jest pyszny, mięciutki, a w takim towarzystwie soczysty i aromatyczny.

kategoria: Dania główne opublikowany: 22.03.2014 | wyświetlono: 18509 Książki kucharskie: 21 | Polecenia: 1
Dodane przez: anulka3010

Schab nadziewany kiełbasą

Idealne mięsko zarówno na obiad jak i przystawka na przyjęcie ze znajomymi.

kategoria: Dania główne opublikowany: 16.02.2015 | wyświetlono: 6432 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE