Schab nadziewany suszonymi grzybami

4.48 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób

Polecam gorąco!

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1 szklanka suszonych grzybów – mierzone przed namoczeniem
    1 cebula
    Tymianek
    Rozmaryn
    Szczypta słodkiej papryki
    2 łyżki oleju
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab nadziewany suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć na całą noc. Na drugi dzień ugotować do miękkości. Pokroić w kawałki. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Olej wymieszać z ziołami, papryką, solą i pieprzem. Marynatą natrzeć mięso. Włożyć na noc do lodówki. Na drugi dzień cebulę obrać, pokroić kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Połączyć z pokrojonymi grzybami, doprawić solą i pieprzem. W mięsie zrobić głębokie nacięcie przez jego środek, zostawiając ok. 1,5 cm nieprzekrojonego mięsa z brzegu. Włożyć w miejsce nacięcia farsz grzybowy, mocno go dociskając. Schab obwiązać grubą nicią aby nadzienie nie wyszło. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 60 – 70 minut.
    Kroić w plastry gdy mięso całkowicie wystygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować