Schab gotowany w mleku

4.5 (146 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Delikatna, jasna i soczysta wędlina z schabu wieprzowego gotowana w mleku z świeżymi ziołami będzie idealną przekąską na ciepło jak i również na zimno do kanapek. Serdecznie polecam kto jeszcze nie spróbował to koniecznie musi zrobić bo jest pyszniutki!

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kg schabu bez kości
    1 l mleka 2.0 %
    1/2 łyżeczki soli
    gałązka rozmarynu
    gałązka pietruszki
    gałązka cząbru
    gałązka estragonu
    gałązka tymianku
    4 liście laurowe
    2 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Schab gotowany w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab oraz zioła umyć. Mleko przelać do garnka.
  • 2. Dodać umyty schab oraz liście laurowe, ziela angielskie oraz gałązki ziół i sól.
  • wędlina 3. Wstawić na mały gaz i gotować 1 godzinę.
  • wędlina 4. Po upływie czasu zdjąć garnek z ognia i studzić schab w mleku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować