Schab gotowany w mleku

4.51 (174 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo delikatny w smaku, soczysty i pyszny schab marynowany w czosnku i majeranku, gotowany w mleku. Świetny na ciepło jak i zimno.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • schab bez kości 1,5 kg
    mleko 1 litr
    seler korzeń 1/2 szt
    czosnek 5 ząbków
    majeranek do smaku
    sól peklowana 3 łyżki
    pieprz ziołowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab gotowany w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab natrzeć solą, pieprzem ziołowym, czosnkiem i majerankiem pozostawić do marynowania na 24 godziny. Następnie schab przełożyć do garnka, dodać pokrojony w plastry seler. Zalać mlekiem i gotować na małym ogniu około 50 minut od czasu do czasu przewracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować