Ryba na parze z warzywami

4.5 (169 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny soczysty filet z mintaja gotowany szybko przez parę minut na parze, z dodatkiem warzyw z podsmażanych. Fajnie i szybkie pełnowartościowe danie z patelni na piątkowy obiad.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z mintaja
    400 g warzyw na patelnię
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki vegety
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Rybę rozmrażamy, myjemy. Do garnka wlewamy trochę wody aby pokryło rybę dodajemy szczyptę vegety i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 4-5 minut. Uważając aby ryba nam się nie rozgotowała.
  • smażenie warzyw 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek dodajemy warzywa, vegetę i mieszamy.
  • 3. Na podsmażonych warzyw układamy rybę z wody.
  • 4. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Oliwa z oliwek Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować