Ryba zapiekana w śmietanie z warzywami

4.39 (195 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Szybko, prosto i smacznie. Ryba zapiekana w śmietanie to idealny dodatek do ryżu lub zapiekanych ziemniaków. Na pewno urozmaici codzienny obiad i zasmakuje nawet wyrafinowanym podniebieniom.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 500g ryby (u mnie kostki rybne)
    Mrożona mieszanka warzyw
    200g śmietany 18%
    1 jajko
    1 pęczek koperku
    Sok z cytryny
    Sól, pieprz
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.39 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba zapiekana w śmietanie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone warzywa ugotować – uważając by się nie rozgotowały, w lekko osolonej wodzie.
    Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć na spód warzywa. Na warzywach ułożyć rybę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Śmietanę utrzeć z jajkiem, dodać posiekany koperek. Gotowy sos wylać na rybę. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 240stopni i piec 15-20 minut bez przykrycia. Kiedy wierzch zacznie się lekko rumienić, ryba jest gotowa. Przed podaniem posypać pietruszką lub koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śmietana Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować