Mintaj na warzywnej pierzynce

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne rybne, lekkie i syte danie obiadowe, idealne na różne okazje czy uroczystości. Ryba przygotowana w ten sposób jest bardzo delikatna i soczysta przechodzi warzywami. Mieszankę warzywną możemy użyć jaką tylko zapragniemy polską lub chińską. Serdecznie polecam na piątkowy obiad czy też Święta.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg warzywnej mieszanki mrożonej
    4 płaty mintaja
    2 łyżki oliwy z oliwek
    vegeta
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Mintaj na warzywnej pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożone płaty, moczymy w zimnej wodzie.
  • 2. Warzywną mieszankę mieszamy z przyprawami oraz oliwą z oliwek.
  • 3. Do naczynia przekładamy warzywną mieszankę i układamy mintaja. (mogą być jeszcze zamrożone). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 30 minut.
  • 4. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować