Rosół z wiejskiej kaczki

5 (162 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny aromatyczny rosołek z wiejskiej domowej kaczki chowanej bez antybiotyków, idealne na jesienno zimowe obiady. Mój ulubiony rosołek idealny na przeziębienia.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 wiejskiej kaczki
    pęczek włoszczyzny
    ząbek czosnku
    cebulka
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Bezy Dania główne

Rosół z wiejskiej kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaczkę porcjujemy, myjemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i dodajemy obrane oraz umyte warzywa, cebulkę podpiekamy na palniku. Zalewamy ok 4 litrami wody, zagotowujemy i zbieramy z rosołu ,,szumowiny,, gotujemy pod przykryciem ok godziny.
  • 2. Rosołek gotujemy na bardzo małym ogniu ma tylko ,,falować,, doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować