Rosół z indyka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatny i łagodny w smaku rosół ze skrzydła indyka, z dużą zawartością domowych warzyw. U mnie w domu często gości rosół z różnych gatunków mięs, teraz polecam z indyka, idealny dla dzieci :)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duże skrzydło z indyka
    marchewka
    pietruszka korzeń
    mały seler
    kawałek pora
    cebula
    3 ząbki czosnku
    łyżeczka ziarenek smaku

    makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przekładamy skrzydełko i zalewamy ok 4 litrami zimnej wody, zagotowujemy i zbieramy szumowiny
  • rosół 2. Do zupy dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, pora, selera oraz czosnek
  • 3. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i rumienimy na palniku, dodajemy do zupy wraz z przyprawą ziarenka smaku
  • 4. Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa, podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować