Rosół z tortellini

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczny rosół drobiowo wołowy z nadzianymi pierożkami grzybowymi. To one grają tutaj kluczową rolę. Idealny na wyjątkowe okazję! Przepis mojego autorstwa.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kawałek wołowiny
    kawałek drobiu
    kawałek wieprzowiny
    2 suszone borowiki
    marchew
    pietruszka
    1/4 selera
    1/2 pora
    cebula
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    sól

    150 g tortellini z grzybami
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Torty Dania główne

Rosół z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, zalać zimną wodą i doprowadzić do zagotowania, zebrać szumowiny. Dodać obraną włoszczyznę, suszone borowiki, liść laurowy, ziele angielskie i cebulę przypieczoną na kuchence.
  • 2. Gotować rosół na wolnym ogniu. Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Pierożki rozłożyć na talerzach, zalać gorącym rosołem. Udekorować natką pietruszki. Podawać natychmiast.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Tortellini

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować