Rosół z indyka z lubczykiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczny i delikatny rosół z indyka z dodatkiem warzyw i pachnącego lubczyka. Uwielbiam domowy rosół i mogłabym go jeść na okrągło a ten polecam tym którzy jeszcze takiego nie jedli z dodatkiem lubczyku.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duże skrzydło z indyka
    2 marchewki
    kawałek kapusty włoskiej
    3 gałązki lubczyku
    pietruszka korzeń
    mały seler
    1/2 pora
    cebula
    4 ząbki czosnku
    łyżeczka ziarenek smaku/vegety

    ulubiony makaron + sól do gotowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Dania główne

Rosół z indyka z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przekładamy skrzydełko i zalewamy ok 3 litrami zimnej wody, zagotowujemy i zbieramy szumowiny.
  • 2. Do zupy dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, pora, selera, czosnek, kapustę włoską związaną nicią aby podczas gotowania się nie rozwaliła oraz gałązki lubczyku.
  • 3. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i rumienimy na palniku, dodajemy do zupy wraz z przyprawą ziarenka smaku lub vegetą.
  • rosół 4. Gotujemy na bardzo małym ogniu tak aby tylko ,,pyrkał,, do miękkości mięsa, podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Lubczyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować