Aromatyczny i delikatny rosół z indyka z dodatkiem warzyw i pachnącego lubczyka. Uwielbiam domowy rosół i mogłabym go jeść na okrągło a ten polecam tym którzy jeszcze takiego nie jedli z dodatkiem lubczyku.
1 godz. 10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
duże skrzydło z indyka
2 marchewki
kawałek kapusty włoskiej
3 gałązki lubczyku
pietruszka korzeń
mały seler
1/2 pora
cebula
4 ząbki czosnku
łyżeczka ziarenek smaku/vegety
Rosół z indyka z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka przekładamy skrzydełko i zalewamy ok 3 litrami zimnej wody, zagotowujemy i zbieramy szumowiny.
2.Do zupy dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, pora, selera, czosnek, kapustę włoską związaną nicią aby podczas gotowania się nie rozwaliła oraz gałązki lubczyku.
3.Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i rumienimy na palniku, dodajemy do zupy wraz z przyprawą ziarenka smaku lub vegetą.
4.Gotujemy na bardzo małym ogniu tak aby tylko ,,pyrkał,, do miękkości mięsa, podajemy z ugotowanym makaronem.
Komentarze