Pstrąg maślany na kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna propozycja pstrąga na piątkowy obiad, jak i na świąteczną kolację,

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pstrągi
    świeży lub suszony lubczyk
    sól morska
    pieprz świeżo mielony
    suszone pomidory
    4 ząbki czosnku

    masło klarowane do smażenia
    cytryna

    kasza jaglana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg maślany na kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pstrąg 1. Świeże , ogłuszone pstrągi pozbawiamy wnętrzności i głów. Dokładnie myjemy pod wodą.
  • sprawianie pstrąga 2. Następnie kładziemy tuszki pstrąga na ręcznik papierowy i zeskrobujemy łuski.
  • tusze ryb 3. Przekładamy ryby na deskę i nacieramy przyprawami na wierzchu i w środku.
  • przyprawy 4. Do środka wkładam po gałązce lubczyku , rozcierając go lekko palcami ,aby wydobyć jego aromat. Można użyć suszonego lubczyku lub mrożonego. Pozostawiamy rybę na godzinę w lodówce.
  • masło klarowane 5. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane.
  • ryba 6. Kładziemy po 2 ryby i smażymy po 5 minut z każdej strony. Następnie wyłącz kuchenkę, przykryj pokrywką patelnię i pozostaw na kilka minut.
  • kasza jaglana 7. Kaszę jaglaną ugotuj tak jak pokazano na opakowaniu. Ugotowaną kaszę podajemy z rybą skropioną cytryną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jaglana Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować