Bezglutenowe placuszki bananowe bez mleka

4.26 (211 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Placuszki w przygotowaniu są bardzo proste i idealne na śniadanie. Z racji tego że mąką ryżowa daje taką jakby suchą konsystencję, możemy przygotować do nich sos na bazie jogurtu naturalnego i owoców. Ja zjadłam obsypane cukrem pudrem, jakoś tego dnia było mi mało słodkiego, chociaż placuszki same w sobie były już słodkie ;)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 14 placuszków:

    2 średnie banany
    2 jajka kl M
    około 10 łyżek mąki ryżowej
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego)
    dla lubiących słodkości 1-2 łyżeczki cukru
    1 łyżka soku z cytryny, możemy też dodać skórkę z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.26 (211 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Placki

Bezglutenowe placuszki bananowe bez mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Banany obieramy, kroimy na plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
    2. Następnie je rozgniatamy, wbijamy do nich dwa jajka i całość miksujemy.
    2. Na koniec dodajemy mąkę ryżową oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy.
    Placki smażymy na niewielkiej ilości oleju na rumiano z obydwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ryżowa Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować