Bardzo lubię potrawy z zalewy octowej. Taką zalewę możemy zalać usmażoną rybę, klopsiki z mięsa lub filety z kurczaka.
(średnia 4.82 z 169 głosów)
Porady
W taką zalewą można włożyć dowolną rybę.
Tą potrawę przygotowuję bardzo często z różnych gatunków ryb. Obowiązkowa pozycja na stole w czasie Wigilii, karnawału, ostatków i Wielkiego Postu. Na co dzień także smaczna. Podaje ją z pieczywem i surówkami.
Tak podany karp smakuje zupełnie inaczej niż ten nam znany smażony na ciepło, czy ten z galarety. Palce lizać!
Mąż uwielbia łowić ryby, ale smażone karpie już nam się znudziły.
Bardzo lubię potrawy z zalewy octowej. W święta muszę mieć rybkę w takiej zalewie.
Pyszne na święta,jak i również na Sylwestra,świetnie sprawdzą się na każdej imprezie jako przekąska na jeden gryz :-)
Wspaniała propozycja na świąteczna kolację, Sylwestra, karnawał czy rodzinną uroczystość.
Komentarze