Pasztet z cukinii i kaszy bulgur z oscypkiem i czerwoną czubryca

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna propozycja na obiad

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: 3 średnie młode cukinie 4
    5 krążki małych oscypkow w kształcie łezki
    2 szklanki manny
    Pół szklanki oleju
    Pęczek szczypiorku
    4 jajka
    Torebka ugotowanej kaszy bulgur
    3 łyżeczki przyprawy vegety
    2 łyżeczki czerwonej czubrycy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii i kaszy bulgur z oscypkiem i czerwoną czubryca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w drobna kostkę. Dodajemy do niej ugotowaną kaszę , pokrojony w kostkę ser, posiekany szczypiorek, jajka, manne, olej i Vegetę . Jeśli masa jest zbyt luźna możemy dodać więcej manny. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy do długiej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy czubryca .Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez ok godzinę

Porady

Pasztet doskonale smakuje na zimno jako wędlina lub na ciepło jako danie obiadowe podane z surówką lub sosem czosnkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować