Wegański pasztet z boczniaków i kaszy bulgur

4.33 (3 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna propozycja dla wegan, idealny na Wielkanoc i nie tylko.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych boczniaków
    1 woreczek ugotowanej kaszy bulgur
    Pół szklanki mąki orkiszowej
    Pół szklanki suchej kaszy manny
    3 łyżki oliwy
    3 średnie cebule
    ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól do smaku
    Pieprz ziołowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wegański pasztet z boczniaków i kaszy bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1



    Wszystkie składniki pasztetu mielę maszynką do mielenia mięsa: kaszę , boczniaki , surową cebulę.
    Do masy dodaję mąkę, kaszę manną, oliwa i przyprawy .
    Małe foremki do pieczenia smaruję oliwa i wysypuję manną układam pasztet, dociskam mocno i piekę w pierniku rozgrzanym do 160 stopni przez 45-50 minut.

Porady

Do pasztetu możemy użyć zamiast boczniaków np. Pieczarki lub grzyby leśne. Kaszę bulgur można zastąpić dowolną kaszą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować