Pączusie jogurtowe z makiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie paczki, idealne na Tłusty Czwartek

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki ( na ok. 30 – 40 szt) :
    – 400 ml gęstego jogurtu naturalnego
    – półtorej szklanki mąki pszennej
    – 2 jajka
    – 3 łyżki cukru
    – 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    – łyżka cukru waniliowego
    – szczypta soli
    - 3 łyżki suchego maku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pączki

Pączusie jogurtowe z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pączki 1. Mokre składniki miksujemy na jednolitą masę, dodajemy cukier,mąkę i pozostałe składniki, poza olejem. Olej mocnoo rozgrzewamy w rondlu. Łyżką moczoną w oleju nabieramy porcje ciasta i smażymy na rumiano. Osączamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem

Porady

Do przepisu możemy użyć jogurtu z dodatkiem maku lub innego beż dodatków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Jajka Mak Mąka pszenna Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować