Pasztet z cukinii i kaszy bulgur

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny pasztet z cukinii, kaszy bulgur oraz żółtego sera. Pasztet wyszedł bardzo aromatyczny. Pyszny jest na ciepło i na zimno. Polecam

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur
    1 kg cukinii (młodej)
    2 łyżki majonezu
    2 jajka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    120 g żółtego sera
    1 płaska łyżka ziół prowansalskich, soli i pieprzu
    1/2 szkl mąki kukurydzianej
    1 łyżka bułki tartej
    keksówka 27x7 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet

Pasztet z cukinii i kaszy bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Cebulę i czosnek obieramy a cukinię myjemy. Ścieramy na tarce jarzynowej cukinię ze skórką oraz cebulkę i czosnek, odsączamy z nadmiaru płynu. Przekładamy startą i odsączoną cukinię do sporej miski. Następnie dodajemy jajka, majonez, kaszę bulgur, przyprawy i mąkę kukurydzianą, mieszamy. Ser drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy dokładnie. Przekładamy masę na pasztet do keksówki, dociskamy lekko i posypujemy łyżką bułki tartej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza bulgur

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.74 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z cukinii

To może cię zainteresować