Pasztet z cukinii i botwiny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna propozycja na lekki ,warzywny pasztet

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    cukinia do 1 kg
    4 jajka
    1 duża marchew
    1,5 szklanka kaszy manny
    Pół szklanki prazonej cebulki
    2 łyżki posiekanego pora
    Pęczek botwiny
    2 ząbki czosnku
    przyprawy: sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii i botwiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z cukinii i botwiny 1. 1. Cukinię obierzmy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Po tym dodajemy posiekaną botwinkę i pozostałe składniki: jajka, cebulę, startą marchew, czosnek przeciśnięty przez praskę,suchą manne. Przyprawiamy do smaku. Jeśli masa jest za luźna, dodajemy więcej manny
    Pasztet piekłam w 170 stopniach przez 40 minut w formie keksowej wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub bułką tartą.

Porady

Pasztet smakuje doskonale zarówno na ciepło np. Jako danie obiadowe podane z surówką, jak i na zimno np z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować