Pasztet z boczku

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Robię go na różnie świąteczne okazje a zwłaszcza na święta wielkanocne.

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • BOCZEK,WąTRóBKI,PIERś Z KURCZAKA.:
    - boczek: 40 dekagramów
    - wątróbki brobiowe: 0.5 kilograma
    - pierś z kurczaka: 30 dekagramów
    - jajka: 4 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - liść laurowy: 4 sztuki
    - ziela angielskie: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - majeranek: 1 łyżka
    - pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasztet

Pasztet z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i kurczak ugotować w wodzie z przyprawami (pod koniec dodaj wątróbki). Mięsa odcedzić, ostudzić, zmielić.
  • 2. Do masy dodajemy jajka, posiekany czosnek, bułkę tartą i majeranek. Przyprawiamy (jeśli masa jest za sucha, dolewamy wywar z gotowanych mięs).
    Masę napełniamy formę, pieczemy godzinę w piekarniku w temp. 170 stopni. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować