PASZTET DROBIOWY Z WĄTRÓBKĄ

4.45 (161 ocen)

  • 60 min

Ulubiony pasztet moich synów. Delikatny w smaku, soczysty, rozpływający się w ustach

  • 60 min

Składniki:

  • 1,2 kg udek z kurczaka
    30 dag wątróbki z kurczaka
    50 dag piersi z kurczaka
    3 marchwie
    2 pietruszki
    3 litry bulionu warzywnego
    1 czerstwa bułka
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (161 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasztet

Pasztet drobiowy z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy
    też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut, po tym czasie
    dokładamy jeszcze wątróbki drobiowe, gotujemy razem jeszcze ok 20
    minut.. Po tym czasie mięso
    wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę
    moczymy w rosole,
    odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,
    bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i
    pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i warzywa.
    Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp
    170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu
    pasztet nie będzie suchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Sprawdź też przepis na pasztet z królika oraz przepisy na pasztet wegetariański!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować