REKLAMA
Gotowanie od zawsze jest moim hobby. I zawsze lubię wiedzieć, co mam na talerzu.
To danie, oprócz tego, że jest bardzo smaczne,przygotowuje się szybko i łatwo. Robię je często.To ulubiona potrawa mojego męża Pawła.
Jestem szczęśliwą żoną, za kilka tygodni będę również mamą. Przepis na to danie podpatrzył mój mąż u kolegi z pracy. Bardzo mu smakowało, więc postanowiłam je przygotować, ale „po mojemu”.
Wspaniały pieczony klops z różnych mięs z indyka . Wygląda jak ciastko tortowe. Każda warstwa klopsa jest inaczej przyprawiona , co podnosi jego walory smakowe. Bardzo dobrze smakuje z sosami do mięs pieczonych.Najczęściej przygotowuję je z dwoma ulubionymi sosami: słodko-kwaśnym i słonym .
Tak przygotowana rolada jest krucha i delikatna, a farsz z wątróbki wbogaca jej smak :)
Idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, jak również na ciepłą kolację.
Mój mąż uwielbia kaczkę, zrobiłam ją z okazji 4-tej rocznicy ślubu oraz 11-tej rocznicy bycia razem taka nasza podwójna rocznica :))
Dziś jest ważny dzień dla mnie i dla mojego męża.Nasza rocznica ślubu,kolejna...Uwielbiam kwiaty i nie wyobrażam sobie wykwintnej kolacji bez ich udziału.Dania równie barwne jak kwiaty.
Połączenie pasztetu i orzeźwiającej galaretki porzeczkowej jest niesamowite!!! Osobiście jestem zachwycona jego smakiem:).W ten prosty sposób z tradycyjnego pasztetu możemy wyczarować iście królewską przystawkę. POLECAM!
Ostatnio skomentowane
Krupnik ukraiński