Owsiano migdałowe gofry z jeżynami

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bezglutenowe owsiano migdałowe gofry. Zrobiłam je na śniadanie ale mogą być też na deser. Gofry nie słodzę bo konfitura już jest słodka i owoce też.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • gofry:

    1/2 szklanka płatków owsianych

    1/2 szklanki migdałów

    200 ml mleka

    50 g masła

    szczypta soli

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 jajka

    pozostałe:

    konfitura morelowa i jagodowa

    maliny, jeżyny, winogrono

    100 g jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Owsiano migdałowe gofry z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane i migdały przekładam do wysokiego pojemnika i miksuję blenderem. Wlewam mleko, dodaję sól, proszek do pieczenia, masło, jajka i dalej miksuję.

    Gofrownicę nagrzewam, wykładam po trzy łyżki ciasta i smażę gofry około 6 minut. Czas smażenia zależy od mocy gofrownicy.

    Gofry podaję z jogurtem, konfiturą i owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby Migdały Jeżyny Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować